Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadscafé

dinsdag 16 mei 2023

20:00 - 22:00
Locatie

Kroondomein, Burgemeestermijnlieffstraat 1 Anna Paulowna

Voorzitter
LADA
Toelichting

U kunt met de raadsleden in gesprek tijdens het raadscafé. Schrijf u in via: https://gemeenteraad.hollandskroon.nl/raadscafe

Agendapunten

 1. 1
  Gastfractie: LADA
 2. 2

  De ingediende motie van het raadslid SHK, de heer Philipsen, mogelijkheid onderzoeken realiseren fietsbrug over NH-kanaal als verbinding tussen Julianadorp en Breezand; is niet als onderwerp vooraf gepubliceerd op de agenda van de Raad.
  Onderwerp is mogelijk een fietsbrug over NH Kanaal, openstelling Pontveer West-Einde NH-kanaal na 19.00 uur; d.w.z. openstelling 24 uur per dag x 7 dagen in de week.
  Hiertegen hebben wij onze bezwaren kenbaar gemaakt aan alle Gemeenteraadsleden per brief d.d. 21-02-2023.
  Onze bezwaren willen we graag toelichten.

 3. 3

  Er zijn extra rijtjeswoningen ingetekend op de Dahlialaan zoals wij eerder hebben voorgesteld in plaats van deze te plaatsen aan de Irissenstraat maar deze woningen zijn niet van de tekening gehaald aan de Irissenstraat. En dat ondanks de hele buurt het eens was met het feit dat het voor het straatbeeld niet klopt - hier zijn 50 handtekeningen voor verzameld en ingediend bij de gemeente.Doordat er nu nog meer huizen worden ingetekend zien wij ook geen ruimte voor de beloofde groenvoorziening binnen Groenhof zoals aan het begin van het project is afgesproken.

 4. 4

  Wij willen het graag hebben over onze golfbaan Molenslag in Barsingerhorn, kleine aanpassing i.v.m veiligheid voor ballen die geslagen worden vanuit de driving range en een buffer tegen het gifspuiten. Onze club is belangrijk voor ongeveer 200 senioren die hier sporten en elkaar ontmoeten.

 5. 5

  De gemeenteraad in Hollands Kroon heeft besloten dat Veerburg verzelfstandigt moet worden. Dat betekent dat het beheer, onderhoud en exploitatie niet meer door de gemeente zal worden geregeld, maar door een zelfstandige stichting.


  Op 23 mei 2022 is daarom officieel Stichting Dorpshuis Veerburg opgericht. Het bestuur wordt gevormd door John Vierveijzer (voorzitter), Janine op de Weegh (secretaris), Sandy Leijen (penningmeester). Het bestuur is op dit moment in overleg met de gemeente over de voorwaarden waaronder Veerburg door de gemeente aan de stichting kan worden overgedragen. Hierbij wordt uitgegaan van twee fasen.
  Tijdens de eerste fase blijft de gemeente nog verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. De stichting zal de exploitatie overnemen. Hierbij is de stichting dus verantwoordelijk voor de verhuur van de verschillende ruimten (toneelzaal en sportcafé). De stichting regelt de planning, facturatie en inkoop van eten en drinken.


  Bij de tweede fase wordt ook het beheer en onderhoud van Veerburg door de gemeente overgedragen aan de stichting. De stichting is dan verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het pand. Om dit te kunnen doen dient eerst achterstallig onderhoud door de gemeente worden weggewerkt.
  Graag wil de stichting Veerburg weer op de kaart zetten zodat jong en oud elkaar kan ontmoeten, contacten kunnen leggen en zich kunnen ontspannen.

 6. 6

  Het onderwerp dat ik graag namens onze vereniging zou willen bespreken heeft met name betrekking op de binnensport in huidig Veerburg, maar wellicht ook in combinatie met de zaalsport in Anna Paulowna in de nabije toekomst.

 7. 7
  Tafel 6:
 8. 8
  Tafel 7: